Diploma A

Voor het behalen van een A diploma kan uw kind bij ons verschillende methodes volgen, te weten:

* Reguliere les: 45 minuten per week zwemles in badkleding
* EasySwim: 45 minuten per week zwemles met een EasySwim-drijfpakje aan
* EasySwim turbo: 30 keer 90 minuten zwemles met een EasySwim-drijfpakje aan

Bij al deze methodes zwemt ieder kind op zijn of haar eigen niveau en doorloopt de verschillende niveaugroepen op eigen tempo. Wanneer hij of zij de doelstellingen, behorende bij het desbetreffende niveau, heeft behaald wordt het kind overgeplaatst naar het volgende niveau. 
De niveau's lopen van watergewenning (0) t/m niveau 4. Na niveau 4 volgt de laatste stap naar de groep waarin met kleding aan wordt gezwommen (de diploma A groep).

Inschrijven voor zwemles kan vanaf het moment dat uw kind 3 jaar is geworden. Uw kind kan dan starten zodra het 5 jaar is.

Wat zijn reguliere lessen?
Dit houdt in dat uw kind begint in het peuterbad. In dit ondiepe water kan uw kind gewoon staan. Watergewenning en niveau 1 vinden geheel in dit bad plaats. Tijdens de lessen in niveau 2 gaat uw kind ook naar het 1.10 meter deel van het grote bad. Wanneer uw kind er klaar voor is, mag hij of zij proberen mee te zwemmen met de zwemles van niveau 3. Niveau 3 en 4 vinden geheel in het grote bad plaats.

Wat houdt EasySwim in?
Tijdens de EasySwim-zwemlessen draagt uw kind een speciaal ontwikkeld drijfpakje. Hiermee leert uw kind direct spelenderwijs in diep water zwemmen. Het pakje geeft alle ondersteuning en ruimte tot bewegen, zodat uw kind snel vertrouwd raakt met het water. Gedurende het traject naar het A diploma gaan de drijvers uit het drijfpakje. In de laatste fase, vlak voor het diploma, wordt er zonder drijfpakje (niveau 4) gezwommen.

Wat is EasySwim Turbo?
Deze methode houdt in, 30 lessen op donderdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdagmiddag van 90 minuten, met diploma garantie. Om deze methode te volgen moet uw kind vooraf voorzwemmen om te kijken wat het begin niveau is van uw kind. Voor de diploma garantie moet uw kind minimaal 90% van de lessen gevolgd hebben. Indien dit niet het geval is en uw kind voldoet niet aan de eisen van het A-diploma, dan zijn alle volgende lessen voor eigen rekening. Wanneer uw kind na 30 lessen nog niet aan de eisen van het diploma voldoet, gaan de lessen door in een gewone EasySwim groep. Bij minder dan 90% aanwezigheid betaald u dan elke 4 weken het EasySwim tarief. De kosten voor deze methode is 1 vast bedrag, waarbij 5% korting wordt gegeven wanneer u het bedrag aan het begin in 1 keer betaald. Tijdens de les is er halverwege een korte pauze waarin de kinderen iets kunnen eten en drinken. Er is ook een kort moment om even te spelen.

Veilig leren zwemmen
Het EasySwim-drijfpakje bestaat uit vier drijfdelen. Hierdoor is het drijfvermogen van het pak geleidelijk af te bouwen om een soepele overgang van zwemmen met pak naar zwemmen zonder pak te creëren. Het EasySwim-drijfpakje biedt in het diepe bad volledige bewegingsvrijheid met de hoogst mogelijke veiligheid. Ook beschermt het EasySwim-pakje tegen UV-straling van de zon en is er de mogelijkheid om op vakantie veilig verder te oefenen met uw kind. Zo heeft uw kind dus ook buiten de zwemlessen profijt van het EasySwim-drijfpakje!