Kleuterzwemmen

Kleuters zijn zeer ondernemende kinderen. Ze zijn leergierig en leren vooral door kijken, doen en uitproberen. Het leren gaat spelenderwijs. De speciale kleuterlessen die in ons bad gegeven worden staan dan ook in het teken van spelenderwijs met water omgaan. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan opdrachten in en om het water.

Voorbeelden van vaardigheden die de kinderen aanleren zijn het watervrij leren zijn in het bad, leren drijven op buik en rug, uit het water klimmen, in het water springen, ringen rapen, enzovoort. De kleuters leren hierbij vertrouwd te raken met het water en krijgen basisvaardigheden aangereikt om zichzelf te redden in het water.

Op welke dag deze kleuterlessen zijn, kunt u vinden in onze openingstijden. De les duurt 45 minuten. Kleuters kunnen op 4-jarige leeftijd beginnen, wanneer ze 5 jaar zijn geworden stromen ze automatisch door naar de particuliere zwemlessen voor het Zwem-ABC (zodra er plaats is, met name bij de EasySwim lessen kan dit wat langer duren).