Schoolzwemmen

Schoolzwemmen, wat is dat nou eigenlijk precies?
Schoolzwemmen is zwemles met de klas waarbij ook het Zwem-ABC behaald kan worden.
Het is een les, waarbij aan de conditie wordt gewerkt en kinderen nieuwe vaardigheden leren in en om het water.

Kinderen zonder A-diploma leren natuurlijk zwemmen. Alle kinderen met een A-diploma volgen het schoolzwemplan. In het schoolzwemplan staat beschreven wat er tijdens iedere zwemdag geoefend wordt. Het schoolzwemplan is in te zien op de scholen in de gemeente Reimerswaal.

Wanneer uw kind al wel het gehele Zwem-ABC heeft afgerond is het heel erg belangrijk om te blijven zwemmen en het niveau op peil te houden. Daarnaast komen er gedurende het schooljaar diverse nieuwe vaardigheden aan bod, zoals balvaardigheid, survival en bijzondere zwemslagen.

Er zijn voor leerlingen twee keer per schooljaar afzwem momenten, in februari en vlak voor de zomervakantie.
Leerlingen worden hiervoor tijdens het schoolzwemmen getest op hun conditie, techniek van de zwemslagen en het beheersen van diverse opdrachten die voor het betreffende diploma vereist zijn.
Na het testen mogen de leerlingen (die tijdens het testen alle gevraagde onderdelen voldoende scoren) proefzwemmen, dit onderdeel bevat ook het zwemmen met kleding.

Stuur voor vragen over het schoolzwemmen een mailtje naar de schoolzwemcoordinator Ellen de Kraker via; ellen@zwembaddeninkel.nl